DEZINSECȚIE
Dezinsecția este procesul de eliminare a insectelor/artropodelelor dăunătoare si de prevenire a înmulțirii acestora. Este de asemenea o metoda de combatere și prevenire a bolilor care pot fi transmise de aceastea.
Dezinsecția este de 2 tipuri:
Dezinsecție profilactică
Dezinsecție de combatere
Dezinsectia preventivă (profilactică) este obligatorie pentru toate persoanele juridice in conformitate cu prevederile Legii nr. 10/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica. Acest proces împiedică înmulțirea și răspândirea dăunătorilor si se execută lunar în industria alimentară, în sistemul sanitar (spitale, policlinici) și cel de învățământ (școli, grădinițe) si trimestrial în restul unităților. Procesul de dezinsecție se repetă după perioada de eclozare, de 14-21 de zile.
Dezinfectia de combatere are scopul de a elimina insectele și focarele de insecte. Aceasta din urma are caracter ocazional.
Dezinsectia se poate realiza prin: capcane cu adeziv, lămpi UV cu adeziv și incinerare, acestea fiind metode ecologice, fara sa afecteze mediul, sau prin insecticide de ingestie sau contact cu produse avizate pentru profilaxia sanitar-umană.
Insecticidele folosite sunt cuprinse în lista „Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar-umană”. Acestea au instrucțiuni de utilizare și fișe de securitate.
Insecticidele se prezintă sub diferite forme: soluții concentrate, geluri, emulsii etc. și se folosesc fie diluate, fie ca atare în funcție de dăunător.
Folosim produse furnizate de Pest Expert importate din Spania, Germania, Italia, China si Taiwan.
Substanțele se aplică prin nebulizare, stropire, aerosoli calzi sau fum in functie de spatiu/daunatorii prezenti. La exterior folosim atomizoare portabile.
Pentru a avea rezultate optime aplicăm substanțele respectand timpul de expunere conform indicatiilor de la producator.
Folosim numai substante avizate de Ministerul Sanatatii!